top of page
  • Facebook
  • Instagram
Wessel356-768x393.jpg

WESSEL COACH
BUILDING AND RESTORING

voor plaatwerk met ambachtelijke kwaliteit.

Wessel Westerveld kwam in aanraking met het vak van Plaatwerker toen hij in 1993 als zaterdagkracht bij een autoschadeherstelbedrijf kwam werken. Daar ontdekte hij het mooie ambacht van het vormen en lassen van plaatstaal. Hier kreeg hij een baan met opleiding aangeboden en vier jaar later rondde hij zeer succesvol de opleiding tot ‘Eerste Schadehersteller’ af. Door de liefde voor het ambachtelijke werkt Wessel sinds 1998 voornamelijk aan oldtimers. Daarbij heeft hij vooral veel ervaring opgedaan in het restaureren van Porsches.

Voor de grote populariteit rond het merk Porsche was het vrij moeilijk om bepaalde plaatwerkdelen los te kopen van zowel de 356 als de vroege 911jes, deze maakte Wessel met de hand. Hierdoor heeft hij veel ervaring met het maken van nieuwe plaatwerkdelen. In de loop der jaren heeft Wessel niet alleen geïnvesteerd in vaardigheden, maar ook in machines en gereedschap voor het vormen van plaatmateriaal. Zo staan er in de werkplaats o.a. 2 grote knabbelscharen die zijn omgebouwd voor het kloppen van plaatstaal. Bij deze machines is inmiddels een groot arsenaal aan stempels gemaakt voor diverse doeleinden. Andere machines zijn een Helve Hammer voor het snel oprekken en bollen van plaatstaal, een Engels wiel, verschillende krimp-rekmachines en verschillende soorten planeerhamers. Daarnaast beschikt Wessel ook over een grote hoeveelheid hamers en tassen (dolly’s) om zo iedere gewenste vorm handmatig te kunnen kloppen.

Naast dit alles heeft Wessel 3 Celette richtbanken waarop de carrosserieën opgespannen kunnen worden. Hiermee kunnen de maten van de carrosserie worden gecontroleerd en wordt tijdens de restauratie de pasvorm van de auto gewaarborgd.

Naast dit alles heeft Wessel 3 Celette richtbanken waarop de carrosserieën opgespannen kunnen worden. Hiermee kunnen de maten van de carrosserie worden gecontroleerd en wordt tijdens de restauratie de pasvorm van de auto gewaarborgd.

Buck-768x252.jpg

Al deze kennis en ervaring, machines, gereedschappen en technieken zorgen ervoor dat er efficiënt gewerkt kan worden en dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Naast plaatwerk aan uw auto kan Wessel door goede contacten met andere bedrijven en ZZP’ers het ontlakken, stralen, grondlakken, strak maken en spuiten van uw auto verzorgen. Wessel werkt alleen intensief samen met personen en bedrijven die een grote liefde en gedrevenheid voor het restauratievak hebben en een hoge kwaliteit leveren.

Om een indruk te krijgen van het werk van Wessel gaat u op deze website naar ‘Projecten’. Voor meer uitgebreide en gedetailleerde verslagen kunt u het beste naar Wessels Flickr-account gaan.

Contact

Thank you for reaching out!

bottom of page